Vermoeidheid

‘als iets licht is, is het gemakkelijker te dragen’


afbeelding-vermoeidheid

Vermoeidheid, we voelen het allemaal wel eens
Vermoeidheid is een veelgehoorde klacht in de praktijk. En dat is niet verwonderlijk: we ervaren allemaal de enorme druk(te) van het moderne leven. We proberen relatie, gezin, werk en sociale contacten te combineren en daarbij vergeten we nogal eens om goed voor onszelf te zorgen. En dat kan zich uiten in vermoeidheid, of het gevoel uitgeput te zijn (burn-out).

Wat te doen bij vermoeidheid of burn-out?
Als je last hebt van vermoeidheid of een burn-out, is het belangrijk om te ontdekken waar de spanning zich heeft vastgezet in je lichaam. Als je hiermee aan het werk gaat en inzicht krijgt in waar deze spanning mee in verband staat, kun je gaan ontspannen. Een massage is hiervoor een goede manier. Door de aanraking ga je meer bewustzijn ervaren en kom je in contact met je lijf- en dus met jezelf. Juist in moeilijke perioden of situaties is het belangrijk om te blijven voelen wat je lichaam je vertelt. Het inzicht en de rust die de massage je geeft, helpen je om je vermoeidheid of burn-out te lijf te gaan.

Oorzaak van vermoeidheid verhelpen
Vaak is vermoeidheid of burn-out zijn het gevolg van iets dat dieper opgeslagen zit in je lichaam. Zoals angst, verdriet, ‘oud zeer’ of relationele problemen. In dat geval gaan we samen op zoek naar datgene wat jou in de weg zit en hoe we dat kunnen verhelpen. Dat kan door middel van verschillende soorten massage, maar ook met orthomoleculaire adviezen (welke voeding helpt jou aan een beter gestel?), systemisch werk (analyseren van situaties thuis, op je werk of met vrienden waar je niet goed mee uit de voeten kunt) en met rituelen (manieren om in contact te komen met de diepere lagen in jezelf).